سه‌شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۷
کد خبر: 290528

با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، متأسفانه به دلیل ناآگاهی و رعایت نکردن نکات ایمنی و بهداشتی، فرایند خانه‌تکانی منجر به حوادثی می شود و اعضای خانواده را به دردسر می‌اندازد.

ایمنی و بهداشت خانه تکانی!

سلامت نیوز: با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، متأسفانه به دلیل ناآگاهی و رعایت نکردن نکات ایمنی و بهداشتی، فرایند خانه‌تکانی منجر به حوادثی می شود و اعضای خانواده را به دردسر می‌اندازد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ، البته این روزها به لطف در خانه ماندن اعضای خانواده، همکاری آن ها برای خانه تکانی بیش از پیش امکان‌پذیر است. کافی است با رعایت برخی نکات ساده که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، یک خانه تکانی ایمن داشته باشیم و مجبور نشویم سال را با دردها و انواع بیماری، نو کنیم!  

امان از کمر درد!

کمردرد بدترین آسیبی است که زنان به هنگام خانه تکانی با جا به‌جا و بلند کردن وسایل سنگین بدون رعایت اصول صحیح، دچارش می‌شوند.

برای پیشگیری از آن بهتر است هنگام برداشتن یا جا به جایی اجسام از روی زمین، پشت صاف و زانوها خم شود و برای تحمل وزن جسم به عضلات پای خود تکیه کنید تا فشار بار سنگین به مفصل ران منتقل شود. درصورتی که جسم سنگینی را از زمین بلند کرده‌اید، برای چرخش به هر جهت، تمام بدن را از محل پاها به آن سمت برگردانید. اشیای سنگین را نباید به سرعت و با حرکت ناگهانی از روی زمین برداشت. 

 درد شایع مچ دست

مهم‌ترین علت این درد، شست و شوی زیاد و کشیدن کار بیش از حد از دست‌ها در زمانی محدود و در روزهای پرشتاب آخر سال است. نشانه‌های آن گزگز کردن یا بی‌حس شدن انگشتان دست است. برای پیشگیری از بروز این مشکل، توصیه می‌شود روزهای بیشتری را برای خانه تکانی برنامه‌ریزی کنید و با کاهش فعالیت‌های شدید بدنی، زمانی هم به استراحت و نرمش دست‌ها اختصاص دهید. 

 مسمومیت‌های ناشی از مواد شوینده

استفاده از مواد شوینده ترکیبی مثل جوهر نمک و سفیدکننده‌ها در محیط بسته حمام و سرویس‌های بهداشتی یکی از معمول‌ترین حوادث خانه‌تکانی است. استنشاق گاز ناشی از این مواد باعث التهاب ریوی می شود و افراد باسابقه آسم و تنگی نفس را دچار مشکل جدی خواهد کرد. همچنین در معرض این مواد قرار گرفتن در طولانی‌مدت، سوزش دایم چشم و آلرژی به‌همراه دارد. توصیه می‌شود به هنگام استفاده از شوینده‌های شیمیایی از ماسک و دستکش استفاده شود. بهتر است هواکش روشن و دریچه باز باشد. در صورت بروز مشکل تنفسی، بهترین اقدام حضور در معرض جریان هوا خواهد بود، زیرا استنشاق هوای تازه به تنفس بهتر کمک می‌کند. 

 مراقب سیم های برق باشید

شست‌وشوی لوازم برقی مانند لوستر، چراغ‌ ‌روشنایی، مهتابی، کلید پریز و... از جمله موارد زیاد برق گرفتگی در روزهای پایانی سال است. دقت کنید که وسیله برقی را از اتصال به برق قطع کرده باشید و بعد آن را تمیز کنید.

  حشرات را دست‌کم نگیرید

حشره‌های ریز میکروسکوپی در گرد و غبار فرش، مبلمان، پرده‌ها، قفسه‌های کتاب و انبارهای خانگی وجود دارد که عامل حساسیت‌زا بودن گرد و غبار خانگی است. این ذرات معلق در هوا وارد چشم، دهان، بینی و راه تنفسی و به بروز علایمی مانند  عطسه، آبریزش بینی، سرفه یا گاهی تنگی نفس و حمله آسم در فرد حساس منجر می‌شود.با زدن ماسک یا بستن پارچه‌ای نخی دور دهان از این عوارض دور شوید. 

 نردبان را بپایید

از نردبان‌ها و چهار پایه‌های استاندارد و دو طرفه که سطح اتکای مطمئنی دارد برای نظافت پنجره‌ها و سقف‌ها استفاده شود. چنان چه دچار ضعف و سرگیجه هستید بهتر است کار در ارتفاع را به زمانی دیگر موکول کنید. از قرار دادن هر چیزی برای اضافه کردن به ارتفاع نردبان خودداری و موقع بالا رفتن از آن از هر دو دست استفاده کنید. 

مراقب پوست دست‌تان باشید

بیشتر مواد شوینده ازPH  استاندارد برخوردار نیستند و به راحتی می‌توانند سبب تحریک پوست دست شوند. از تماس مستقیم دست‌ها با انواع مواد شوینده و پاک‌کننده خودداری کنید. اگر پوست حساسی دارید بهتر است ابتدا یک دستکش نخی و سپس روی آن یک دستکش لاستیکی دست‌تان کنید. رعایت نکردن این نکته به ظاهر کم اهمیت، موجب بروز حساسیت پوست با درمانی زمان‌بر و هزینه‌بر می‌شود. 

چندنکته

- با‌ ‌برنامه‌ریزی و تقسیم کار از مقدار زیاد کار در مدت زمان محدود که نتیجه آن فشار و استرس زیاد به بدن است جلوگیری کنید.-بهتر است قبل از شروع کار با انجام چند دقیقه حرکات ورزشی، نرمشی و کششی، بدن خود را برای‌ ‌کار آماده کنید. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha